Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ontdek spelenderwijs de wereld van waterbouw tijdens de Baggerweek in het Baggermuseum' BaggerPraktijkTuin een week lang open tussen 11 en 18 augustus
02aug 2018

Ontdek spelenderwijs de wereld van waterbouw tijdens de Baggerweek in het Baggermuseum

SLIEDRECHT - Net als voorgaande jaren wordt de BaggerPraktijkTuin in het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht tegen het einde van de zomervakantie een week lang opengesteld. Tijdens de Baggerweek van zaterdag 11 augustus tot en met 18 augustus van 14:00 tot 16:30 zijn kinderen van 8 jaar en ouder én volwassen van harte welkom om de wereld van waterbouw zelf te komen ervaren.

Een groot deel van Nederland ligt beneden de zeespiegel. Houden we het droog in de toekomst? Kom het bekijken door de effecten van de Deltawerken te zien. En hoe bouw je eigenlijk een dijk die bestand is tegen golfslag? Leer baggeren met de baggerbeugel of oefen als kraanmachinist met het verplaatsen van zand. Schakel met fietsbewegingen een elektromotor en een centrifugaalpomp in werking en ontdek hoeveel kracht er nodig is om water te verpompen. Manoeuvreren kan je leren met op afstand bestuurbare boten (Pushy Cats) in het waterbassin. Vakkundige baggeraars zijn in de BaggerPraktijkTuin aanwezig voor begeleiding.

Museumkids
Ben je 12 jaar of jonger? Word dan museuminspecteur voor Museumkids! Bezoek het Baggermuseum vóór 2 september 2018, haal een gratis tattoovel en vul 12 vragen in via www.museumkids.nl of de gratis app 'Museuminspecteurs’. Je maakt kans op gave prijzen, zoals een instant camera.

Het Nationaal Baggermuseum
In het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht ontdek je het heden en verleden van de baggerindustrie. Bekijk historische én moderne modellen van baggervaartuigen, oude prenten, foto’s en opgebaggerde voorwerpen. Daarnaast is er de wisselexpositie ‘Volle kracht vooruit’, met schilderijen geïnspireerd door de waterbouw. Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00. Tijdens de Baggerweek is de BaggerPraktijkTuin open van dinsdag t/m zaterdag van 14:00 tot 16:30.

Kinderen van 8 t/m 88 jaar zijn van harte welkom om spelenderwijs de wereld van het baggeren te ontdekken in onze BaggerPraktijkTuin.

Foto:BaggerPraktijkTuin-Baggerweek-BaggermuseumDeel dit bericht met je vrienden!