Jerry van Rekom stijgt naar 2e plaats in interne competitie

20 november 2017
Jerry van Rekom stijgt naar 2e plaats in interne competitie

SLIEDRECHT - In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft voorzitter Jerry van Rekom afgelopen donderdag goede zaken gedaan door in een aanvallende partij zoon Robert te verslaan. De familieduels staan meestal garant voor interessante partijen en dit keer was het 6-voudig kampioen Jerry die aan het langste eind trok. Door deze overwinning stijgt Jerry naar de 2e plaats in de rangschikking, maar voelt wel de hete adem van zijn achtervolgers in de nek.

Wim Pool blijft koploper na een moeizame remise tegen Tobias Dekker. Pool kreeg het From gambiet tegen en hield lang de pion voorsprong. Ondanks dat al snel van de gebaande paden werd afgeweken, eindigde de partij uiteindelijk in remise.

Ook Peter van den Bergh kwam niet verder dan een halfje. Tegenstander Wim Hokken ging vol in de aanval, maar Van den Bergh pareerde goed en schoof de stelling dicht.

Niels Mijnster werd verrast door een ontketende William Gijsen. Mijnster verbruikte veel tijd en dat werd hem in het eindspel fataal. Ook Johan van de Griend zag zijn stelling tegen Teunis den Rooijen instorten.

Wout Boer werd door André van Dieën goed beziggehouden en lang zag het er naar uit dat Van Dieën voor een grote verrassing ging zorgen. Het eindspel met elk een paard en enkele pionnen eindigde na goed verdedigingswerk van Van Dieën in remise. Ook Sami Al-yasin hield het lang vol tegen Jorik Klein, maar ook hier had de sterkere speler toch de overhand.

Ferhat Erdogan had een goede opening en middenspel, maar werd in het eindspel door Meinte Smink beentje gelicht terwijl Peter Vis tegen Kees van de Does misgreep en zo het punt aan zijn neus voorbij zag gaan.

Joost Stoker en Kees Wessels speelden een gelijk opgaande (Halma-)partij, waarin geen van beide spelers een overwicht wist te behalen en de puntendeling was al snel een feit. Luc Leendertse mocht aantreden tegen zijn oude leermeester en merkte dat Jaap Euser nog steeds de sterkere speler was.
Johan Gijsen kreeg een forse aanval van Tjerry Hut over zich heen en moest in het eindspel met minder materiaal opgeven. Marcel Klein had tegen Leo Koppelaar weinig tijd nodig om tot winst te komen.

Roland Kop kreeg schaakles van Yaro van Beest, terwijl Jochanan Alberts zijn snelle speeltempo tegen Tim de Waard niet in punten kon omzetten.

Martin Prins en Koos van den Bergh speelden een lange partij waarin Prins steeds meer druk op de stelling van Van den Berg zette. In het eindspel combineerde Prins netjes naar een matstelling. Cees Moes moest om verlies te voorkomen een loper offeren, waarna Mark van Hulst met het materieel voordeel de partij alsnog in zijn voordeel beslechtte.

Adrian Mensing speelde zijn eerste partij in deze competitie en kreeg routinier Willem Kuiper tegenover zich. Adrian had een echte off-day, want Kuiper combineerde netjes en snel naar de winst.

A.s. donderdag wordt de 12e ronde gespeeld en a.s. zaterdag spelen het 1e en 2e team de 4e ronde van de KNSB competitie thuis.

Bron foto: SV Sliedrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.