Eerste schaakteam stunt tegen koploper

27 november 2017
Eerste schaakteam stunt tegen koploper

SLIEDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht voor een grote verrassing gezorgd door topfavoriet van klasse 3 F, het Delftse DSC 2, op een gelijkspel vast te pinnen. En daar deed het team van teamleider Joost Stoker zichzelf iets tekort.

Het werd een spannende wedstrijd en lange tijd leek Sliedrecht op weg naar een verdiende overwinning. Echter in het vierde uur greep kopman Bert van de Donk in betere stelling gruwelijk mis en kon direct opgeven. Deze tegenvaller werd goedgemaakt door Robert van Rekom, die zijn ongeslagen status behield via een fraaie winstpartij. Ook de in vorm zijnde Tobias Dekker kwam tot winst, terwijl Peter van den Bergh zich keurig naar remise keepte.

De voorsprong bleef in stand na een remise van de ook nog ongeslagen Theo Dekker, maar de stand kwam in evenwicht na een onvoorziene nederlaag van Wim Pool. De partijen van Jorik Klein en Niels Mijnster moesten de beslissing brengen. Uiteindelijk eindigden beide partijen in remise, zodat de eindstand 4-4 werd.

Met 5 punten staat het eerste team in de middenmoot van 3F.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.