Eerste schaakteam boekt verrassende zege

18 december 2017
Eerste schaakteam boekt verrassende zege

SLIEDRECHT - In een spannende wedstrijd heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Tegen het op papier favoriete SHTV 1 boekte het team van teamleider Joost Stoker een verrassende 5-3 zege. Ondanks personele problemen zorgde vooral het middenrif voor de teamzege.

Martijn Stoker moest als last minute invaller al snel zijn koning omleggen, maar de in topvorm verkerende Niels Mijnster maakte gehakt van zijn tegenstander. Invaller Kees Wessels bewees nog steeds het landelijke niveau aan te kunnen en speelde een degelijke remise.
Tobias Dekker en Robert van Rekom spelen dit seizoen sterk en bewezen dat met gedegen overwinningen.

De voorsprong kwam even in gevaar doordat Jorik Klein aan topbord 2 uiteindelijk verloor, maar kopman Peter van den Bergh maakte de teamzege definitief met een fraaie winst.
Uiteindelijk mocht herfstkampioen Wim Pool een prima halfje toevoegen aan de eindscore na de gehele partij uitstekend te hebben gespeeld.

Door de zege staat het Sliedrechtse vlaggenschip na 5 ronden met 7 punten in de subtop. En het degradatiespook lijkt nu al verjaagd te zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.