Planetree-label voor alle woonlocaties Rivas

24 december 2015
Planetree-label voor alle woonlocaties Rivas

DRECHTSTEDEN - Alle woonlocaties van Rivas zijn nu in het bezit van een Planetree-label. Met het behalen van het Planetree-label voor verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam is het laatste label binnengehaald. Het label is een internationale erkenning voor mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat.

‘We zijn erg trots dat alle woonlocaties van Rivas het Planetree-label hebben behaald’, zegt Lilian Bouman, programmamanager Planetree bij Rivas. ‘Als organisatie laten we zien dat we de werkwijze die bij Planetree hoort in ons bloed hebben.’

Mensgerichte zorg
‘Ieder mens is anders en heeft een unieke levensloop en een eigen identiteit, met eigen waarden, normen, opvattingen en gevoelens’, zegt Bouman. ‘Iedereen heeft het recht om zelf richting te geven aan zijn leven, ook aan dat deel waarvoor zorg wordt gevraagd.’ Wanneer iemand daar niet zelf meer toe in staat is, streeft Rivas ernaar om de zorg toch zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij wat de cliënt gewend was. ‘Bejegening, aandacht, service en zorg zijn hierbij speerpunten en passen bij de cliënt en zijn omgeving. De principes van Planetree helpen ons dit in de praktijk waar te maken.’

Locaties
Afgelopen jaren hebben alle woonlocaties het Planetree-label weten te behalen. Het gaat om de volgende locaties:
Alblasserdam: verpleeghuis De Alblashof;
Arkel: verpleeghuis De Merlinge;
Dordrecht: Rivas Zorghotel Dordrecht;
Gorinchem: verpleeghuizen Het Gasthuis en Molenhoek en woonzorgcentra Bannehof, De Schutse en Steijndeld;
Hardinxveld-Giessendam: verpleeghuizen Judith Leysterhof en Tiendwaert;
Leerdam: verpleeghuis Lingesteyn;
Lexmond: verpleeghuis Laakse Hof;
Nieuw-Lekkerland: verpleeghuis ’t Waellant;
Nieuwpoort: verpleeghuis Vijverhof;
Papendrecht: zorgcentrum De Waalburcht, verpleeghuis De Wieken, woonzorgcentum De Markt;
Sliedrecht: verpleeghuis Waerthove.
Tot op dit moment werden alle locaties los van elkaar beoordeeld. ‘Omdat nu alle woonlocaties een label hebben, zullen in de nabije toekomst alle Rivas-locaties voor één totaal label worden beoordeeld,’ zegt Bouman. ‘Dit zal waarschijnlijk in 2016 gaan gebeuren.’

Fotobijschrift: Bejegening, aandacht, service en zorg zijn de speerpunten in de zorg voor onze cliënten en zijn omgeving. Mensgerichte zorg volgens de principes van Planetree helpen de medewerkers van Rivas dit in de praktijk waar te maken.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.