Schaker Niels Mijnster op weg naar de top

15 januari 2018
Schaker Niels Mijnster op weg naar de top

SLIEDRECHT - Niels Mijnster heeft afgelopen donderdag goede zaken gedaan in de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. Mijnster wist een lastige partij te winnen van Teunis den Rooijen en stijgt hiermee naar de 2e plaats in de rangschikking, op slechts 50 keizerpunten afstand van de koploper.

Niels heeft al vaak laten zien dat hij zowel intern als extern zeer sterke partijen kan spelen, maar het lukte hem nog niet om clubkampioen te worden. Wanneer hij echter op deze manier blijft spelen, is de kans groot dat hij dit seizoen echt tot de kanshebbers behoort.

Peter van den Bergh blijft koploper na een moeilijke partij tegen Martijn Stoker, die tot in het verre eindspel bleef volhouden. Pas in de tijdnoodfase wist Van den Bergh een winnende stelling te bouwen, waarna Stoker geen tijd meer had om een antwoord te verzinnen.

Wim Pool kwam tegen Johan van de Griend niet verder dan remise en zakt hiermee naar de derde plaats. Pool voelt de hete adem van achtervolger Tobias Dekker in de nek, want deze heeft slecht 0,3 punt achterstand! Dekker moest ook alle zeilen bijzetten om te kunnen winnen van Hans Klein. Beide spelers konden in het eindspel een dame halen, maar Dekker had net een tempo meer en kon de partij winnend afsluiten.

Jorik Klein komt de top 10 binnen na sterke winst op voorzitter Jerry van Rekom. Robert van Rekom won van André van Dieën en neemt de 5e plaats over van zijn vader.

Wim Hokken had een vroegertje, want tegenstander Joost Stoker kon na 5 zetten zijn koning al omleggen. Kees Wessels kwam, naar eigen zeggen, goed weg tegen Yaro van Beest, die steeds meer een plaag wordt voor sterkere spelers.

Martin Prins maakte het Jan Sulman zo moeilijk dat deze in tijdnood ‘door zijn vlag’ ging, terwijl Jurgen de Haan het eerste slachtoffer van dit seizoen werd van Adrian Mensing.

Peter Vis had zijn handen vol aan Mark van Hulst, die met een stukoffer de stelling openbrak, maar net te kort kwam om te kunnen winnen. Michiel van den Berg won voor de 2e week op rij en gaat misschien nog stunten dit seizoen.

Arco van Houwelingen speelde zijn eerste wedstrijd bij SV Sliedrecht, maar kwam nog net wat routine te kort om tegen Johan Gijsen tot scoren te komen, maar zijn spel is veelbelovend.
A.s. donderdag wordt de 18e ronde gespeeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.