Sliedrecht beleeft pracht Baggerfestival

03 juli 2017
Sliedrecht beleeft pracht Baggerfestival

SLIEDRECHT - De twaalfde editie van het Baggerfestival is unaniem tot een succes uitgeroepen. Organisatie en betrokken instanties schatten in dat zo’n 30.000 bezoekers het evenement bezocht hebben op de vier dagen. Voor het eerst werd ook de zondag bij het Baggerfestival betrokken. De open lucht kerkdienst op het Langeveldplein trok een kleine 500 belangstellenden.

Voorzitter van de Stichting Baggerfestival, Jan Huijbers, kijkt met name tevreden terug op de diversiteit die geboden is. “Dat varieerde van een seminar over waterbouw tot aan de open lucht kerkdienst en van het rockpodium op het Houte Willemsplein tot optredens van een kinderkoor uit het Roemeense Orastie. En alles wat daar tussen zat: beachvoet- en volleybal, de Marinierskapel, een scholierenprogramma, zeilles met Optimist on Tour, het open huis van IHC, Jeroen van der Boom, RHIB-varen en een haven vol schepen. Noem maar op. Het was echt Sliedrecht, groot in doen!”

Voor de grote opkomst, die gerealiseerd is zonder noemenswaardige incidenten, prijst Huijbers de goede samenwerking tussen alle betrokkenen. “Een groot compliment en heel veel dank voor de vele vrijwilligers, sponsoren, de gemeente, de politie en andere hulpdiensten, de betrokken bedrijven, sportverenigingen en kerkgenootschappen, Sliedrecht Bruist en iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft meegeholpen om van het Baggerfestival een succes te maken. Wat rest zijn prachtige herinneringen.”

Foto: Twaalfde editie Baggerfestival groot succes (Foto © Peter Verheijen).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.