Grandcafé Spek & Bonen haalt de Misset horeca Terras Top 100

04 juli 2017 door Ton Vermeulen
Grandcafé Spek & Bonen haalt de Misset horeca Terras Top 100

SLIEDRECHT - Bijna 400 terrassen schreven zich in voor de Misset Terras Top 100 2017. De jury bestaande uit mystery guests en oud-winnaars tot bedrijfsleiders van topterrassen, horecajournalisten en -adviseurs, hebben heel wat kilometers afgelegd om de terrassen te kunnen beoordelen. Dit deden ze in drie rondes, waarbij er steeds terrassen afvielen, tot er honderd overbleven. Spek & Bonen aan de Kerkbuurt 140 uit Sliedrecht bleef de drie rondes overeind en eindigde op een nette 82-ste plaats.

Op de site van missethoreca lezen we waar Spek & Bonen in uitblinkt. Overigens ligt de sleutel bij de mensen die er werken. Met enkel een mooi terras kom je er niet.

De beoordeling: Een modern bedrijf en dito terras. Het is fors van omvang en divers samengesteld. Een mix van ‘gewone’ tafels en stoelen, maar ook halfronde loungebanken en hoge bartafels.

De decoratie bestaat uit grote kunststof lampen en de onvermijdelijke olijfboom. Om gasten te beschermen tegen zon of lichte regen, grote zwarte parasols die er geen twijfel over laten bestaan wat het huismerk bier is dat hier wordt getapt, Heineken.

Het is nog even oppassen waar je gaat zitten. Op meerdere tafels trof het jurylid een bordje met ‘gereserveerd’ aan en dat verwacht je niet snel op dit terras. De jonge bediening is afwachtend, bijna schuchter, te noemen. Een tikje assertiever mag best hoor!

Gevraagd naar een alcoholvrij bier, adviseert ze de Heineken 0.0. ‘Net nieuw, maar hij schijnt echt lekker te zijn.’ De hardware is hier aanwezig voor een paar genoeglijke terrasmomenten hier, aan de medewerkers om te laten zien dat ze dit vanaf nu gaan realiseren met een meer proactieve houding. Want aardig en gastvrij zijn ze al. Dus op naar volgend jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.