Eerste verbeteringen in Vogelbuurt-Noord worden zichtbaar

18 juli 2017
Eerste verbeteringen in Vogelbuurt-Noord worden zichtbaar

SLIEDRECHT - De eerste verbeteringen in Vogelbuurt-Noord worden zichtbaar. De buurt is schoner, veiliger en er is meer betrokkenheid van buurtbewoners. Anderhalf jaar geleden startten de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht een project om de leefbaarheid en veiligheid in de buurt te verbeteren. Die aanpak begint zijn vruchten af te werken, zo blijkt uit een tussenevaluatie van de deelnemende partijen.

Uit eerder onderzoek onder bewoners bleek dat de veiligheid en leefbaarheid in de buurt verslechterde. Daarom is een plan opgesteld om dit te verbeteren. Burgemeester Bram van Hemmen: "De samenwerking tussen verschillende partijen verloopt goed en levert eerste mooie resultaten op. Ook de politie en SOJS dragen hun steentje bij. En niet te vergeten de buurtbewoners zelf. Als ik zie op hoeveel fronten verbetering zichtbaar is in zo'n relatief korte tijd, dan kan ik daar alleen maar tevreden mee zijn. Maar we zijn er nog niet. Met elkaar moeten we deze energie vasthouden."

Schoon en veilig
Om goed te kunnen signaleren zijn dagelijks huismeesters van Tablis Wonen in de buurt aanwezig. Ook de woonconsulent is bijna dagelijks in de buurt aan het werk. Ze zijn aanspreekpunt voor de buurtbewoners en houden contact met de wijkagent en de BOA's (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Als dat nodig is, spreken ze bewoners aan op hun leef- en woongedrag. De gemeente zet de BOA's vaker in en de wijkagent houdt een wekelijks spreekuur in de huismeesterruimte van de Valkhof. Om de buurt schoon te houden, wordt er regelmatig zwerfafval opgeruimd.

Activiteiten
Ook de betrokkenheid van buurtbewoners wordt steeds groter. Er worden veel activiteiten georganiseerd. In september 2016 werden een succesvolle buurtbarbecue en zeskamp georganiseerd. In het voorjaar zijn schoolpleinactiviteiten georganiseerd en in de zomer wordt op het asfaltveldje achter de Valkhof gevoetbald. In de Buurthuiskamer in de Havikstraat worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals taallessen, naailessen, kinderclub, kookclub, Taalcafé, Financieel Café en het Zwangerencafé.

In het eerste kwartaal van 2018 wordt een nieuw leefbaarheidsonderzoek onder bewoners gehouden. De uitkomsten daarvan worden vergeleken met het eerdere onderzoek. Dan weten we zeker of de inzet van alle partijen tot verbetering heeft geleid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.