Stichting Anders: 'Kleren maken de man'

04 april 2018
Stichting Anders: 'Kleren maken de man'

SLIEDRECHT - / DORDRECHT - Een jongeman uit Sliedrecht heeft door allerlei klachten jarenlang binnen gezeten. Geweldig nieuws dus dat hij een participatieplek kreeg aangeboden.

Twee T-shirts in de kast
Voor je eerste sollicitatiegesprek wil je uiteraard netjes gekleed, maar hij had geen passende kleding. Hij is namelijk aangewezen op de grote kledingmaten, en deze kleding is duurder dan de ‘normale’ maten kleding. Hij had letterlijk maar twee T-shirts in zijn kast die hem pasten. Door zijn uitkeringssituatie was zijn budget nihil en werd Stichting ANDERS benaderd door de betrokken hulpverlening. Wij gingen natuurlijk graag op zoek naar hulp voor deze mooie hulpvraag.

Uitnodiging voor winkelen
Een van onze partners is grote maten kledingwinkel La Forma Grande in Dordrecht. We legden de vraag voor aan eigenaar Ron Bruinse en die was direct enthousiast. Hij nodigde de jongen en zijn begeleider uit om te komen winkelen. Ze hebben een heel aantal kledingstukken mogen uitzoeken en hij kon tip top gekleed aan de slag bij zijn participatieplek. Geweldig.

Grote emotionele waarde
De jongeman heeft nieuw zelfvertrouwen gekregen. Waardoor hij nu gelukkig ook naar buiten durft om de hond van zijn moeder uit te laten. Een mooie ondersteuning met grote persoonlijke en emotionele waarde.

Dit verhaal is geschreven door vrijwilliger Yvonne Stuij van Stichting Anders.

Hieronder een foto van eigenaar Ron Bruinse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.