Band Moonshine in The Moonshine met female Bluesrock

23 oktober 2018
Band Moonshine in The Moonshine met female Bluesrock

SLIEDRECHT - 'Hierbij de aankondiging voor het live-optreden van de band Moonshine in The Moonshine Sliedrecht. Echt heel cool om een band op het podium te hebben staan met dezelfde naam en ook waar de naam vandaan komt.'

'We kijken er daarom extra naar uit als team Moonshine:' Band Moonshine in The Moonshine op zaterdag 27 oktober met female Bluesrock.

Female fronted blues is voor menigeen een relatief nieuw verschijnsel, niet in de laatste plaats door oa. de samenwerking tussen Beth Hart en Joe Bonamassa. Opvallend genoeg was de female blues al enorm populair in de hoogtijdagen van Moonshine, de zogenaamde roaring twenty's, en is het nooit echt meer weggeweest uit de Amerikaanse scene. Na het ontstaan van de bluesrock begin jaren 60 duurde het even voor ook dames zich aan dit subgenre gingen wagen, maar met klinkende namen als Janis Joplin en Bonnie Raitt blijkt wel dat ook dit genre al lang geen mannen aangelegenheid meer is. Tegenwoordig zijn dames als Ana Popovic, Samantha Fish, Joanne Shaw Taylor, Heather Gillis en vele anderen niet meer weg te denken van de bluespodia en brengt ook de Nederlandse band Moonshine een heerlijk stuk female fronted blues(rock).

Passie, energie en een goede sfeer zijn bepalende factoren voor Moonshine. De band produceert een rauw maar swingend geluid in een mix van bekende en minder bekende nummers. De basis van Moonshine wordt gevormd door een combinatie van ervaring en de diverse achtergronden van de bandleden. De kers op de taart is bluesrock-diva Lisa, die als een ware wolf in schaapskleren het repertoire van een bijzonder elan voorziet. Nummers van onder meer BB King, Albert King, John Lee Hooker, Muddy Waters en vele anderen worden voorzien van een stoere vrouwelijke touch, die mensen niet snel verwachten bij het uiterlijk van deze dame.

Van gevoelige tot lekker rauw..., een verfrissende verschijning in de toch hoofdzakelijk mannelijke blues scene, die ook voor niet uitgesproken blues liefhebbers zeker de moeite waard is. Beth Hart... you got company ;-)

The Moonshine is geopend vanaf 16.00 uur en de eerste set begint rond de klok van 21.30 uur. Uiteraard is de entree gratis.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.