maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Vanaf januari 2022 ontvangen Sliedrechtse kinderen Kinderkrant Drechtsteden

5 januari 2022 (door de redactie)

SLIEDRECHT - Vanaf januari 2022 verschijnt de Kinderkrant Drechtsteden ook in Sliedrecht. Iedere maand ontvangen de leerlingen van groep 5 t/m 8 van alle basisscholen in Sliedrecht via school deze gratis regionale kinderkrant.

Kinderkrant Drechtsteden
Kinderkrant Drechtsteden is een initiatief van Stichting Jong078. De kinderkrant is speciaal voor kinderen voor groep 5 t/m 8. In de kinderkrant vertellen kinderen uit de Drechtsteden zelf over onderwerpen waar kinderen mee in aanraking kunnen komen. Onderwerpen zoals sport, kunst en cultuur, beroepen, techniek, natuur, verkeer, school en media, maar ook problemen zoals pesten of ziekte. Kinderen in groep 5 t/m 8 ontvangen deze regionale kinderkrant in de klas. De kinderkrant is ook beschikbaar via openbare gelegenheden als de bibliotheek. En Kinderkrant Drechtsteden is ook te lezen via deze link.

Voor alle kinderen
Kinderkrant Drechtsteden is de nieuwe naam van Kinderkrant Jong078. De naam is gewijzigd vanwege de 1e uitbreiding naar een gemeente in de Drechtsteden met een ander kengetal dan 078. Stichting Jong078 vindt het belangrijk dat de kinderkrant voor alle kinderen beschikbaar is. De krant is daarom gratis voor de kinderen en de scholen. In 2022 ontvangen dus maar liefst 13.500 kinderen iedere maand deze regionale kinderkrant. De deelnemende scholen zijn gevestigd in Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam en Zwijndrecht. En vanaf januari 2022 ook in Sliedrecht.

Mogelijk gemaakt door
Kinderkrant Drechtsteden wordt mogelijk gemaakt door subsidies, fondsen en partners. In 2022 door gemeente Sliedrecht, gemeente Alblasserdam, gemeente Dordrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Zwijndrecht, Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard, Sterk Techniek-Onderwijs Dordrecht, Bibliotheek AanZet, JOGG, Bouw- en Inframensen en Smart Delta Drechtsteden. Daarnaast zijn er diverse partners in de regio, die de krant ondersteunen door het afnemen van enkele artikelen.

Suggesties voor de redactie
De redactie van Kinderkrant Drechtsteden is voor artikelen continu op zoek naar kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Op social media staan regelmatig oproepen. Kijk eens op Facebook en Instagram. Misschien staat er een passend onderwerp bij. En heeft uw school een idee voor een artikel? Mail dan naar kinderkrantdrechtsteden@gmail.com.
 

Lees meer over:

kinderkrant Stichting Jong078
Deel dit bericht met je vrienden!