Monday 20 September 2021

Alles over Sliedrecht

Vijf schitterende luchtfoto's van Sliedrecht

21 juni 2021 (door Hans Huisman)

SLIEDRECHT - Onlangs is het schitterende luxe fotoboek 'Dordrecht en de Drechtsteden vanuit de wolken' verschenen. In dit boek staan nooit eerder gepubliceerde historische foto's, waaronder 15 foto's van Sliedrecht. Echt een kijkfeest!

Van de uitgever hebben we vijf geselecteerde foto's ontvangen, die we in dit artikel mogen delen.
De foto's in het boek zijn uiteraard nog een stuk groter/scherper, maar deze geven al wel een behoorlijk goed beeld.

De foto's zijn gemaakt door fotograaf Bart Hofmeester uit Rotterdam (1921 - 2001) en hij was één van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. De Dordtse auteur Niels Dekker verzorgde de selectie van de foto’s en maakte de teksten en uitgebreide fotobijschriften.

Het luxe boek telt 272 pagina’s, 280 foto’s en weegt 2 kilo en is uitgegeven door uitgeverij Watermerk in samenwerking met Fotobureau Roel Dijkstra. Het is in Sliedrecht voor € 39,95 te koop via De Gruijter, Vos Lezen en Wonena en www.watermerk.eu.

1955 - De buurt Winklerplein-Noord, met de Professor van 't Hoffstraat, Anthonie van Leeuwenhoekstraat en Christiaan Huygensstraat, is bijna klaar.
1958 - Blik op de punt van Sliedrecht bij de Oosterstraat en het Middeldiep, de plek waar vandaag de dag de Waterbus vandaan vaart. In de verte de Gereformeerde Kerk van het dorp.
1968 - De Vogelbuurt-Noord wordt gebouwd.
1977 - Het viaduct dat over de A15 loopt, is het spoor van de Merwede-Lingelijn. De wijk Baanhoek-West is nog polder.
1978 - De A15 scheidt het woongebied van Sliedrecht van het bedrijventerrein Nijverwaard. Het oostelijke deel van Nijverwaard werd in de jaren '50 aangelegd. Links van de snelweg worden de woningen aangelegd van de Reinenweer, Groenweer en Leenweer.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!