Niels Mijnster nieuwe koploper OKD 2014

06 juni 2014
Niels Mijnster nieuwe koploper OKD 2014

SLIEDRECHT - Niels Mijnster heeft er op de eerste avond in de nieuwe speelzaal voor gezorgd dat de spanning weer terug is in het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. In de 5e ronde wist Mijnster knap te winnen van clubkampioen Peter van den Bergh. In een aanvallende partij kon Mijnster in het einsdpel de stukken van zijn tegenstander opsluiten en zelf de beslissende aanval te plaatsen. Niels is hiermee de nieuwe koploper.

Kees Wessels klom door een sterke winst op Wim Hokken naar de tweede plaats. Wessels offerde zijn dame, maar kreeg daar ‘flink wat hout’ voor terug. Hoewel beide spelers hier en daar een steekje lieten vallen, was het Wessels die uiteindelijk aan het langste eind trok.

De achtervolgers hielden elkaar in evenwicht door na lange partijen te remiseren. Wim Pool en Arjan vd Leij speelden weliswaar een interessante pot, maar geen van beide spelers kreeg een voordeel. Bij de partij tussen Hans Klein en Tobias Dekker was het de klok die de beslissing tot puntendeling afdwong.

Joost Stoker blijft in de top-10 na mooie winst op Arie van Heeren. Wiiliam Gijsen was iets te gretig in zijn partij tegen André van Dieën en moest al snel zijn koning omleggen. Peter Vis hield lang stand tegen Andries Dekker, maar het krachtsverschil was duidelijk te groot. Ook Hans Vink kon geen vuist maken tegen kersverse Watertorentoernooi-kampioen Melvin Holwijn.

Johan van der Griend maakte een eind aan de ambities van Martijn Stoker (hij wilde boven broer Joost eindigen), terwijl Henk Prins netjes won van Jan Sulman. Broer Martin Prins wist in een lange partij toch nog te winnen van Jeffrey Ouwersloot.  Ook Ron Melger had aan Jan Veenis een taaie tegenstander, maar kon het punt uiteindelijk bijschrijven.

Henri Hartog zette tegen Mark van Hulst een gemeen tussenschaakje op het bord, wat meteen materiaal opleverde en daarmee de winst.

In de 6e ronde op 12 juni a.s. zullen de koplopers onderling gaan uitmaken wie de beste uitgangspositie zal hebben voor de eindronde.
Barend van Dieren op dreef bij schaakjeugd.

In de zesfiende ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht  heeft nieuwkomer Barend van Dieren laten zien dat hij al goed kan schaken. Tegen de pas 5-jarige Samuel Gijsen scoorde hij een mooi punt, waarbij de jongste telg heel goed tegenstand had geboden. beide jeugdspelers zijn goede aanwinsten voor de 78-jarige schaakvereniging.

Bovenaan verloor Joppe den Breejen verrassend van Tim de Waard. Joppe zakte zo uit de top 3, maar heeft nog enkele kansen om op het podium te belanden. Roland Kop deed uitstekende zaken door te winnen van Damiam Flameling en staat nu op een fraaie 2e plaats.

In de laddercompetitie wist nieuwkomer Hendrik Donders direct te winnen en scoorde zo zijn eerste 3 punten.

Op donderdag 12 juni heeft de zeventiende ronde van de Voorjaarscompetitie plaats, na de training/proefexamen Stap 2 van Wim Hokken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.