Verdere uitrol nieuw inzamelsysteem

01 december 2014
Verdere uitrol nieuw inzamelsysteem

SLIEDRECHT - Plastic, blik en drankenkartons vanaf januari 2015 samen in grijze container of in verzamelcontainer via speciale zak.

In januari rollen we het nieuwe inzamelsysteem verder uit: de grijze container is voor plastic afval. Nieuw is dat vanaf 1 januari ook blik en drankenkartons bij het plastic mogen! Het gaat om verpakkingen van blik, zoals blikken voor soep en groenten. Drankenkartons zijn pakken van onder andere melk, yoghurt en vruchtensappen. Op deze manier hergebruiken we meer afval en verbranden we minder. Wethouder Hanny Visser-Schlieker is blij met deze andere manier van inzamelen. “Zo halen we er samen nog meer uit wat erin zit voor een beter milieu en een duurzamere samenleving”, aldus de wethouder.

Groene container
Groente-, fruit- en tuinafval (gft) gaat in de groene container. Deze groene container wordt in de oneven weken geleegd. In de maanden april, mei, juni, september en oktober wordt de groene gft container elke week geleegd.

Blauwe container
De blauwe container voor oud papier en karton wordt samen met de kerken en verenigingen elke maand geleegd. Voor textiel en glas zijn brengvoorzieningen aanwezig op wijkniveau.

Restafval
Er blijft maar weinig restafval over voor de verzamelcontainer. Bij goed gebruik van de containers hebben inwoners gemiddeld niet meer dan een kilo restafval per week. De wethouder: “Restafval wegbrengen kunnen inwoners doen op het moment dat het hen het beste uitkomt, want de containers zijn altijd en overal toegankelijk.”

Laatste inzameling restafval in grijze container:
•    Maandag 5 januari: wijken Buitenuitbreiding-Oost, Kerkbuurt-Oost, Staatsliedenbuurt, Vogelbuurt-Noord, deel Winklerplein-Noord
•    Dinsdag 6 januari; wijken Stationsweg, Winklerplein-Zuid,
deel Winklerplein-Noord
•    Woensdag 7 januari: wijk De Grienden
•    Donderdag 8 januari: wijken Middenveer, Rivierdijk en Vogelbuurt-Zuid

Voor de hoogbouw en in het Havenkwartier zijn ondergrondse- of bovengrondse containers voor verschillende soorten afval.

Speciale zakken voor plastic, blik en drankenkartons kunt u gratis halen op het gemeentekantoor, het milieupark, de kringloopwinkel en de meeste supermarkten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.