SKC Merwede staat na knappe wederopstanding alsnog met lege handen

17 september 2015 door Jord van Geldere
SLIEDRECHT – Juist op de dag dat Sinterklaas in Sliedrecht aankwam werd SKC Merwede op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. De Sliedrechtse korfballers knokten zich na rust met de steun van het thuispubliek op wonderbaarlijke wijze terug, maar lieten zich in de slotfase toch nog te grazen nemen door Maassluis. Ruim een minuut voor tijd maakte de geslepen opponent het winnende punt: 14-15.
Aan het begin van de tweede helft leek de wedstrijd al beslist. De gasten hadden de regie stevig in handen genomen en bij de thuisploeg lukte er niets meer. De kille cijfers zeiden genoeg: Merwede keek tegen een onoverkomelijke 6-12 achterstand aan. ,,Omdat de situatie uitzichtloos leek, hebben we tegen elkaar gezegd: laten we in elk geval proberen weer ons eigen spel te spelen. Dat lukte. Vervolgens sprokkelden we steeds meer van hun voorsprong af en kwamen we zelfs met 13-12 voor”, blikt Enno Verhoef, de trainer van Merwede, terug.
Maassluis was overdonderd, maar omdat Merwede weer verviel in slordig spel, kon de ploeg zich herpakken. ,,Maasluis wist ons ritme te verstoren en nam ons mee in het fysieke spel waar zij beter in zijn dan wij.” Langzaam sloeg de balans weer om. Maasluis was gehaaider en pakte op het juiste moment een voorsprong om de thuisploeg, die met zijn krachten had gesmeten, vervolgens geen millimeter ruimte meer te geven. Omdat het pas de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie is (Merwede won alle duels op het veld) is er geen man overboord. Verhoef beaamde wel dat zijn ploeg, die zowel op het veld als in de zaal naar de eerste klasse wil promoveren, een mentaal tikje heeft gekregen.
Scores SKC Merwede: Kevin van Beest 4, Simone de Graaf 4, Dik Bikker 2, Iris van Eijl 2 en Ramon van Meeteren 2.