Damesteam Sliedrecht Sport is mentaal weer sterker dan Sneek

24 september 2015

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben gisteravond in een bruisende sporthal De Stoep weer een mentale tik uitgedeeld aan VC Sneek, de voornaamste titelconcurrent. Bovendien bleef het team de koningin van de vijfsetters.

Om in deze beeldspraak te blijven: Sliedrecht Sport liet zich niet van de troon stoten door Sneek, die in tegenstelling tot de bekerfinale, waarin zij de eerste sets domineerde, de regie aan de tegenstander moest laten. De Friezinnen bleven wel in het spoor van de thuisploeg, die de eerste en derde set relatief eenvoudig had gewonnen, maar in de tweede en vierde set de gasten voorrang moest verlenen.
Dat de eredivisiekraker wederom in een vijfsetter uitmondde, was niet onverwacht. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Sliedrecht Sport heeft wel een voorsprong op mentaal gebied, zo bleek aan het eind van de wedstrijd. Waar Sneek in de vierde set nog bijna een voorsprong van tien punten uit handen gaf en zeven setpoints nodig had om de winst binnen te halen, had de thuisploeg geen enkele moeite om het karwei, na een goed begin van de vijfde set, af te maken. De blauw-witten gaan dankzij deze 3-2 zege weer alleen aan de leiding in de play-offs. Sneek volgt op één punt. Als Eurosped vandaag wint van Alterno (wat gezien de prestaties van beide teams in de afgelopen weken goed mogelijk is) dan mengen de Almeloërs zich ook nadrukkelijk in de titelstrijd. Peelpush en Set-Up’65 zitten op het vinkentouw. Laatstgenoemde ploeg, die woensdagavond Sliedrecht liet struikelen, behaalde voor de tweede keer op rij drie punten.
Bron: Erik de Bruin.