Sliedrecht Sport dwingt het geluk af in gewonnen vijfsetter

18 november 2015

SLIEDRECHT - Net als in de eerste competitiewedstrijd tegen Compaen won Sliedrecht Sport, dat gisteravond voor eigen publiek de strijd aanbond met Webton Hengelo, de eerste en derde set en waren de tweede en vierde set voor de tegenpartij. In de beslissende vijfde set kwam de thuisploeg met 13-11 voor. ,,Toen moest ik wel even aan vorige week denken”, zei Tim Oskam na afloop. De trainer van Sliedrecht Sport zag zijn team bij de competitiestart met de finish al in zicht nog voorbijgesprint worden. Tegen Webton Hengelo dwongen de Sliedrechtse volleyballers het wel af.

Door Erik de Bruin
Mede door toedoen van een geluksballetje van Gerard Baan die de bal bij een stand van 13-11 tegen de netband serveerde, maar tot zijn geluk en die van zijn ploeggenoten zag dat het speeltuig op haast miraculeuze wijze toch over het net ging. De gasten slaagden er nog wel in een direct punt af te wenden, maar ze lagen al op de slachtbank. Sliedrecht Sport benutte het gelukkige buitenkansje, gunde Webton daarna nog wel een punt, maar bij 14-12 maakte Roy Kroon het genadeloos af. Oskam gaf toe dat de met 3-2 verloren wedstrijd in Oostzaan op dat moment even door zijn hoofd spookte. ,,Daar stonden we ook met 13-11 voor en leken we de buit binnen te hebben. We maakten echter een ongelukkige fout en eigenlijk deden we dat vandaag ook. Met veel fortuin viel de service van Gerard toch goed. Je moet soms geluk hebben. Vorige week speelden we constanter, maar waren we minder dwingend op de beslissende momenten.”
Omslag’
Gesteund door het eigen publiek legde Sliedrecht Sport de tegenstander zijn wil op in de eerste set. Met een voorsprong van vijf punten leek de thuisploeg onbedreigd het eerste punt binnen te slepen. Echter, Webton Hengelo stak daar aan het einde van de set nog bijna een stokje voor. ,,Het was net aan, maar we pakken ‘m wel met 25-23″, aldus Oskam, die in zijn terugblik ook het begin van de derde set aanhaalde. ,,We waren kansloos in de tweede set, maar herpakten ons uitstekend door met 8-0 voor te komen. Daarmee zie je dat er weer een stapje is gemaakt, dat het team een mentale groei doormaakt. Neem de vierde set. We staan tien punten achter, Webton is dicht bij de setwinst, maar toch rechten we onze rug. ‘ Elk punt dat je nu pakt, neem je mee naar de vijfde set’, zei ik tegen de spelers tijdens een time-out. Uiteindelijk kom je net tekort om zelfs in vier sets te winnen, maar die inhaalrace is wel de omslag geweest. In tegenstelling tot vorige week waren we veel dwingender in de vijfde set.”
Invalbeurt
Invaller Carl Zwijnenburg, die al drie sets met het tweede team had gespeeld en halverwege de vierde set in het veld kwam, kreeg een extra schouderklopje. Oskam: ,,Zijn invalbeurt gaf ons energie. Hij speelde met de beleving die nodig was om Webton Hengelo, waar een aantal jongens met eredivisie-ervaring in speelt, de nekslag te geven.”